×

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد:
ضرورت توسعه کشاورزی سیستان‌وبلوچستان در گرو تعامل

  • کد نوشته: 3190
  • ۲۳ تیر ۱۴۰۴
  • ۰
  • نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: با اشاره به چالش‌های متعدد بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان بر لزوم تلاش هماهنگ بین دولت، مجلس، کشاورزان و نهادهای مرتبط برای توسعه این بخش و دستیابی به امنیت غذایی و رونق اقتصادی در منطقه تأکید می‌شود.
    ضرورت توسعه کشاورزی سیستان‌وبلوچستان در گرو تعامل
    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح هامون به نقل از عصر هامون فرهاد شهرکی در تشریح آخرین وضعیت توسعه‌بخش کشاورزی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این بخش با چالش‌های متعددی از جمله کم‌آبی ساختاری، ضعف زیرساخت‌های آبیاری مدرن، بافت خُرده‌مالکی زمین‌ها، فقدان زنجیره ارزش و صنایع تبدیلی و ریسک‌پذیری بالادست و پنجه نرم می‌کند در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: در راستای بررسی این چالش‌ها و ارائه راهکارهای توسعه این بخش، موانع تولید و بهره‌وری، راهکارهای عملی افزایش بهره‌وری، نقش فناوری و نوآوری، تأمین کالاهای اساسی و امنیت غذایی، حمایت از کشاورزان، توسعه زیرساخت‌ها و نقش مجلس در توسعه کشاورزی این استان موردبحث و بررسی قرار گرفت.

    وی افزود: برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه تولید، راهکارهای عملی متعددی پیشنهاد شده است، از جمله توسعه الگوی کشت هوشمند مبتنی بر مزیت‌های اقلیمی و بازار هدف، به‌ویژه توسعه کشت گیاهان دارویی کم آب‌بر، تجهیز اراضی به سامانه‌های آبیاری نوین با حمایت‌های وزارت جهاد کشاورزی، ایجاد خوشه‌های کشاورزی منطقه‌ای با تمرکز بر یک محصول و توسعه هم‌زمان کاشت، داشت، برداشت و فراوری، و تقویت تعاونی‌های تولیدی و خدمات‌رسانی کشاورزی.

    شهرکی؛ نقش فناوری و نوآوری در توسعه کشاورزی استان را حیاتی دانست و تصریح کرد: فناوری‌های جدید در حوزه آبیاری هوشمند، سامانه‌های هشدار پیش بلایای طبیعی، پهپادهای کشاورزی و اپلیکیشن‌های کشاورزی دیجیتال می‌توانند بهره‌وری و کنترل بر فرایند تولید را به‌شدت ارتقا دهند. همچنین، استان نیازمند استقرار مراکز دانش‌بنیان کشاورزی و شتاب‌دهنده‌های تخصصی برای تسهیل نوآوری بومی است.

    این عضو کمیسیون انرژی مجلس، ایجاد سامانه ملی پایش و تخصیص نهاده‌ها، حذف واسطه‌گری و رانت‌های نهاده‌ای، حمایت از تولید داخلی بذر و کودهای زیستی و ارگانیک، سرمایه‌گذاری هدفمند بر توسعه تولید محصولات استراتژیک و ترویج کشاورزی قراردادی با خرید تضمینی را از جمله راهکارهای مطرح شده در حوزه تأمین کالاهای اساسی و امنیت غذایی برشمرد.

    وی تأکید کرد: حمایت از کشاورزان خرده‌پا از طریق پیگیری تصویب و اجرای قانون حمایت از بهره‌برداران خُرده‌مالک و حمایت از طرح‌های دهکده‌های کشاورزی نوین از دیگر برنامه‌ها است.

    شهرکی با اشاره به اقدامات در زمینه توسعه زیرساخت‌ها گفت: طرح ملی انتقال آب با لوله به دشت سیستان، طرح احیای قنوات، زهکش‌ها و کانال‌های فرعی، گسترش بیمه‌های متناسب با اقلیم خاص استان و برنامه‌های توانمندسازی اقتصادی روستاییان از جمله اقدامات در دست اجرا است.

    وی با اشاره به نقش مجلس در حمایت از توسعه کشاورزی استان بیان داشت: مجلس شورای اسلامی نیز با قوانینی نظیر طرح اصلاح ساختار بانک کشاورزی، اصلاح و تقویت قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی و تدوین طرح جدید حمایت از توسعه زنجیره ارزش در کشاورزی مناطق مرزی، به دنبال حمایت از توسعه کشاورزی است. همچنین پیشنهاد ایجاد سامانه یکپارچه نظارت بر پروژه‌های کشاورزی با دسترسی نمایندگان و نظارت عمومی مطرح شده است. کمیته‌های راهبری استانی بین وزارت جهاد کشاورزی و مجمع نمایندگان نیز برای رصد مستمر و پیگیری مشکلات و پروژه‌ها شکل‌گرفته است.

    شهرکی در پایان با تأکید بر لزوم تلاش هماهنگ و برنامه‌ریزی شده بین دولت، مجلس، کشاورزان و نهادهای مرتبط، اظهار امیدواری کرد که با این همکاری، بتوان به امنیت غذایی و رونق اقتصادی در این منطقه کمک کند.

    انتهای خبر/

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *