×

عاشورا چراغ راه انسانیت و عدالت؛
مکتب حسینی قوی‌ترین جاذبه حق‌طلبان جهان

  • کد نوشته: 3082
  • ۲۱ تیر ۱۴۰۴
  • ۰
  • عاشورا تنها یک واقعه تاریخی نیست؛ بلکه یک مکتب و فرهنگ زنده است، این جریان مستمر، انسان‌ها را به‌سوی تحقق آرمان‌های حسینی و مقاومت در برابر ظلم و ستم هدایت می‌کند.
    مکتب حسینی قوی‌ترین جاذبه حق‌طلبان جهان

    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح هامون به نقل از «عصرهامون»؛ حماسه پرشکوه عاشورا، تداعی بخش نهضت خونین امام حسین (ع) و یارانش بر ضد استبداد، فساد و تباهی است؛ قیامی که ماهیت و محتوایی مقدس و معنوی دارد و تبلور ستیز همه‌جانبه و گسترده تمامی حق‌طلبان تاریخ علیه جفاپیشگان و قدرت‌های طاغوتی است.

    این قیام، چراغی فروزان فراروی همه آزادی‌خواهان جهان و انسان‌های بی‌شماری است که در صدد ترتیب‌دادن قیام‌هایی برای محو جهالت‌ها، تبعیض‌ها و زورگویی‌ها بوده‌اند؛ البته باید این واقعیت را در نظر داشت که قیام عاشورا، سنت عملی و مسلّم امام معصوم به شمار می‌آید و ائمه هدی بر لزوم بزرگداشت آن تأکید کرده‌اند؛ بنابراین هم خود نهضت و هم تعظیم شعائرش ریشه‌دار و بااصالت است؛ به همین دلیل برپایی مراسم سوگواری برای حماسه‌آفرینان عاشورا، یک مکتب همگانی و کلاسی تربیتی است.

    انقلاب اسلامی ایران از نهضت خونین کربلا و قیام اباعبدالله الحسین (ع) الگو گرفته است. نه‌تنها این انقلاب که در طول تاریخ تمام انسان‌های جوانمرد و آزادی‌خواه از قیام حضرت درس گرفته و در ظلم‌ستیزی از آن الهام می‌گیرند و پرچم فتح حسینی (ع) امروز بر دوش ملتی که شعارشان «هیهات منا الذله» و «ما اهل کوفه نیستیم علی (ع) تنها بماند»، است.

    شعار هیهات منا الذله نماد عزت و قدرت ایرانیان
    یاسر حسینی‌کیا مداح اهل‌بیت (ع) در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون» با تسلیت ایام سوگواری سیدالشهدا، به نقش الهام‌بخش عاشورا در حماسه‌آفرینی ملت ایران اشاره و بیان کرد: امروز فضای کشور ما کاملاً الهام‌گرفته از نهضت عاشوراست؛ ملتی که زیر بار ذلت نمی‌رود و شعار «هیهات منا الذله» را سرلوحه خود قرار داده است. حتی شخصیت‌هایی چون گاندی نیز در نهضت خود از عاشورا و مقاومت امام حسین (ع) الهام گرفته‌اند.

    وی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه افزود: امروز مردم ما، باوجود فشارهای خارجی و داخلی، با تمام وجود پای‌کار انقلاب، کشور و رهبری ایستاده‌اند و از جان، مال و آبروی خود برای حفظ این ارزش‌ها می‌گذرند.

    مداح اهل‌بیت (ع) نقش جوانان و نسل جدید در استمرار راه شهدا و مقاومت را پررنگ دانست و گفت: در هیأت ما، بیش از ۹۵ درصد شرکت‌کنندگان از قشر جوان و نوجوان هستند، چه آقا و چه خانم. همین حضور پرشور نشان‌دهنده انسجام ملی و مذهبی حول محور حب‌الحسین یجمعنا است؛ عشقی که حتی جوانان را نیز جذب کرده و موجب وحدت بیشتر شده است و در حب ایران یجمعنا معنا پیدا کرده است.

    وی تطبیق وضعیت کنونی ایران و منطقه با عاشورا را ملموس دانست و افزود: در واقعه عاشورا، همه اقشار حتی طفل شش‌ماهه و دختر سه ساله نقش‌آفرین بودند. امروز نیز در جنگ‌های تحمیلی و مقاومت، همین الگو تکرار شده است. دشمن، چه آن زمان یزید و چه امروز آمریکا و اسرائیل، از همان جنس باطل و ظلم پیشه هستند که در برابر حق ایستاده‌اند.

    این مداح اهل‌بیت (ع)، جهان‌شمول بودن شخصیت امام حسین (ع) را رمز وحدت ملت‌ها دانست و افزود: در سپاه سیدالشهدا نیز هم شیعه و هم سنی حضور داشتند؛ امروز هم اهل‌سنت در هیئت ما نذر می‌دهند و با عشق در مراسم مشارکت می‌کنند. این یعنی محور حسین بن علی علیه‌السلام فراتر از مرزهای مذهبی و قومی است.

    حسینی‌کیا با اشاره به تهدیداتی که امسال علیه اجتماعات مذهبی مطرح شده بود، گفت: دشمن گمان می‌کرد محرم امسال کم‌رنگ برگزار شود؛ اما حضور پرشور مردم، از جمله جمعیت بیش از دوهزارنفری در هیئت ما که عمدتاً از نوجوانان و خانواده‌ها تشکیل شده بود، نشان داد که شور حسینی خاموش‌شدنی نیست.

    مداح اهل‌بیت (ع) پیوند عاشورا و مقاومت در جنگ اخیر را عمیق توصیف کرد و گفت: چه در شعارها، چه در اشعار مداحی و چه در نوشته‌های روی موشک‌ها، ما شاهد الهام از عاشورا هستیم. کسی که دنبال آزادی و کرامت است، ناگزیر به سمت حسین (ع) جذب می‌شود؛ مغناطیس مکتب حسینی قوی‌ترین جاذبه برای حق‌طلبان جهان است.

    وی انگیزه ایستادگی مردم ایران را برگرفته از ایمان به وعده‌های الهی دانست و گفت: ما معتقدیم که پس از سختی‌ها گشایش خواهد بود و این مقاومت به ظهور امام‌زمان (عج) منتهی خواهد شد. مردم ما در شعارها و رفتارهای محرم امسال نیز انزجار خود از آمریکا و صهیونیسم را با شعارهایی نظیر «ایران حسینی است تا ابد» نشان دادند.

    حسینی‌کیا تأکید کرد: دشمن نتوانسته ملت ایران را به‌درستی بشناسد و همین نشناختن، مانع از موفقیت آن‌ها در جنگ‌شناختی و فرهنگی شده است. نوجوانان و جوانان ما بابصیرت در این فضا ایستاده‌اند و هیئات مذهبی ما به پایگاه‌های مقاومت فرهنگی تبدیل شده‌اند.

    وی در پایان با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر بصیرت و قدرت نسل جدید گفت: مقام معظم رهبری فرمودند این نسل بسیار سلیمانی‌تر و نصرالله‌وارتر است. اگرچه آن‌ها جنگ ۸ ساله را ندیده‌اند، اما ابزارهای نوین مانند فضای مجازی آگاهی بیشتری به آن‌ها داده است. امروز کسی نمی‌تواند بگوید بی‌طرف است؛ دشمن، هدف و جبهه‌ها روشن شده‌اند و ان‌شاءالله همه این‌ها مقدمه‌ای برای ظهور حضرت ولی‌عصر (عج) خواهد بود.

    مداح اهل‌بیت (ع) همچنین با اشاره به حضور رهبر معظم انقلاب در حسینیه امام‌زمان در شب عاشورا افزود: این حضور، بار دیگر عاشورایی حقیقی را رقم زد؛ نه‌تنها در ایران بلکه در دل بسیاری از ملت‌های دیگر. ان‌شاءالله خداوند عمر رهبر عزیزمان را طولانی و از عمر ما بکاهد تا بر عمر ایشان افزوده شود.

    عاشورا نمادی از ایثار، مقاومت و آزادگی است
    حسن جلالی مداح اهل‌بیت (ع) در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: نهضت عظیم عاشورا درس‌های متعددی به بشریت آموخته است که از جمله آنها می‌توان به ایمان راسخ به خداوند، آزادی و آزادگی در برابر ظلم و ستم، مقاومت و ایستادگی در برابر جور و بی‌عدالتی، ادب و حسن رفتار با دیگران، محبت و عشق به انسانیت و فداکاری و وفاداری در راه حق اشاره کرد.

    مداح اهل‌بیت (ع) با بیان اینکه عاشورا، صرفاً یک نام و واقعه دردناک نیست، عاشورا نمادی از ایثار، مقاومت و آزادگی است، گفت: عاشورا تمام نشده، بلکه جریانی پویا و فرهنگی عمیق است که درس‌های بی‌پایانش همچنان در زندگی ما جاری و ساری است.

    وی با بیان اینکه عاشورا تنها یک روز یا یک واقعه نیست؛ عاشورا یک مکتب، فرهنگ و درس‌نامه الهی برای تمام بشریت است، اظهار کرد: عاشورا درس ایمان و اعتقاد راسخ به خدا، درس آزادی و آزادگی در برای همه زمان‌ها، درس مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و ستم در برابر جور و بیدادمی باشد.

    جلالی با بیان اینکه امام حسین (ع) بالاترین سرمایه‌ای که داشت به خالق خود و در راه خالق خود بذل نمود، تصریح کرد: قیام امام حسین (ع) هم «فی الله» بود و هم «لله» و هر کاری که «فی الله» و «لله» باشد، مقدس است.

    مداح اهل‌بیت (ع) با بیان اینکه امام حسین (ع)، چراغ هدایت و کشتی نجات است، گفت: وقتی ظلم و بی‌عدالتی به اوج می‌رسد، وقتی سازمان‌های بین‌المللی بی‌اثر می‌شوند و وقتی حقوق بشر ابرازی برای سرکوب آزادی‌خواهان می‌شود، راهی جز بهره‌مندی از نور ولایت و سوارشدن در کشتی نجات اهل‌بیت (ع) نداریم. باید با شهادت‌طلبی آماده نبرد نهایی با جبهه کفر، شرک و نفاق شد.

    وی ادامه داد: هر انسان حقیقت‌طلبی که اهل تقوی و مبارزه با خواهش‌های نفسانی و اهل ایثار و مقاومت است، با نور هدایت امام حسین (ع) محبت می‌یابد. البته یک نکته را باید در نظر گرفت، برگزاری سوگواری و مجالس روضه صرفاً برای گریستن نیست؛ بلکه هدف اصلی، پیوستن به کاروان عاشورا و رهایی از وابستگی‌های مادی است.

    جلالی افزود: حادثهٔ کربلا اوج مظلومیت و ایثار در راه حق است. شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام و یاران وفادارش درحالی‌که از آب و غذا محروم بودند، یکی از دردناک‌ترین و جان‌سوزترین وقایع تاریخ بشریت به شمار می‌رود؛ رویدادی که نماد کامل ظلم‌ستیزی، آزادگی و فداکاری در راه حفظ دین و کرامت انسانی است.

    مداح اهل‌بیت (ع) گفت: عاشورا و پیام‌های آن به‌عنوان درسی دائمی در زندگی مسلمانان و انسان‌ها باقی خواهد ماند. امام حسین (علیه‌السلام) با شهادتش ما را به راه حق دعوت می‌کند و هر سال با فرارسیدن این ایام، یاد و یادگاری بر دوشمان می‌گذارد که به ما دلیری، فداکاری و عشق به عدالت را یادآور می‌شود. با زنده نگه‌داشتن یاد عاشورا، ما می‌توانیم نمونه‌ای از ایستادگی در برابر ظلم و حفظ شرافت انسانی باشیم.

    وی با بیان اینکه مردم کشورمان از امام شهید(ع) خود آموختند سر به نی می دهند اما سرسپرده دشمن نمی‌شوند اظهار کرد: امتی که شعارش، شعار حسینی هیهات من الذله است، پیروز تاریخ است.

    انتهای خبر/

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *