×

کارشناس مذهبی مطرح کرد:
عفاف و حجاب بنیاد سلامت جامعه

  • کد نوشته: 3032
  • ۲۰ تیر ۱۴۰۴
  • ۰
  • کارشناس مذهبی گفت: عفاف و حجاب به‌عنوان یکی از ارکان اصلی سلامت خانواده و جامعه اسلامی است، رعایت این اصول نه‌تنها به تحکیم روابط خانوادگی کمک می‌کند بلکه از بروز آسیب‌های اجتماعی نیز جلوگیری می‌نماید.
    عفاف و حجاب بنیاد سلامت جامعه
    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح هامون» علی‌اصغر شفیعی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی هامون نیوز بیان کرد: اسلام قوانین فردی و اجتماعی مشخصی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها قانون عفاف و حجاب است. رعایت عفاف و حجاب سبب ثبات، بقا و رشد خانواده می‌شود و به‌تبع آن موجب تحکیم جامعه خواهد گردید. جامعه‌ای سالم است که خانواده‌ای سالم در آن زندگی کند و این مهم بدون رعایت قانون عفاف و حجاب امکان‌پذیر نخواهد بود.

    وی افزود: امور اجتماعی به همه افراد جامعه ربط دارد نمی‌توانند به‌سادگی نادیده گرفته شوند. برای مثال کسی نمی‌تواند بگوید که بدن خودم است و به دیگران ربطی ندارد این مانند این است که بگوید من جای خود را در این کشتی سوراخ می‌کنم و به دیگران ربطی ندارد؛ زیرا همه غرق خواهند شد.

    کارشناس مذهبی بیان کرد: اسلام برای ضمانت اجرایی قانون عفاف و حجاب مجازات‌های دنیوی و اخروی در نظر گرفته است. برای زنان و دختران اولین سطح پوشش است؛ یعنی اینکه پوست بدن دیده نشود. لباس چسبان و تنگ نیز پوشش محسوب می‌گردد؛ اما حجاب نیست.

    شفیعی خاطرنشان کرد: حجاب یعنی به‌هیچ‌عنوان برجستگی‌های بدن نمایان نشود که مصداق بارز و مهم آن استفاده از چادر است این حجاب است؛ اما عفاف نیست.

    وی ادامه داد: سطح برتر و بالاتری مدنظر اسلام عفاف است عفاف یعنی اینکه حجاب باحیا همراه باشد. حیا باید در رفتار و گفتار دختران و مادران همراه باشد. افراد جامعه علاوه بر رعایت حجاب باید جنبه‌های محرم و نامحرم را نیز هم‌زمان مراعات نمایند تا جامعه‌ای عفیف داشته باشیم که مطلوب مدینه فاضله اسلام است.

    کارشناس مذهبی گفت: عفاف و حجاب تنها مختص خانم‌ها نیست؛ بلکه برای تمام افراد جامعه اعم از زن و مرد است. جامعه از دو رکن زن و مرد تشکیل شده است و به همان میزان که خانم‌ها موظف به رعایت حجاب و عفاف هستند مردان نیز ملزم به رعایت آن هستند. اگرچه به علت حساسیت نقش‌زن در جامعه اسلام قوانین بیشتری برای خانم‌ها وضع نموده است؛ اما آقایان از رعایت عفاف و حجاب مبرا نیستند.

    شفیعی خاطرنشان کرد: اولین مرحله آشناکردن نسل نوجوان و جوان باحجاب مربوط به خانواده‌ها است. خانواده مهم‌ترین نقش بر عهده دارد که از ابتدا تک‌تک اعضای خانواده ملزم به رعایت عفاف و حجاب باشند و آموزش‌های لازم را به اعضای خانواده منتقل کنند.

    وی بیان کرد: حجاب در اجتماع (مهدکودک‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات دولتی، مساجد، نمازجمعه‌ها و…) باید محاسن و ویژگی‌ها و عواقب مثبت رعایت عفاف و حجاب به جوانان و نوجوانان آموزش داده شود و مضرات بی‌حجابی تبیین گردد و برای کسانی که عفاف و حجاب را رعایت نمی‌کنند مجازات‌هایی متناسب در نظر گرفته شود و با قانون‌شکنان برخورد گردد.

    کارشناس مذهبی ادامه داد: کمترین ضرر بی‌حجابی در جامعه بدترین اثر را دارد این است که سبب آزادی بی‌حدومرز در روابط محرم و نامحرم می‌گردد و منجر به ازبین‌رفتن حیا در جامعه می‌شود. به سبب آن موجب سردی روابط خانوادگی و طلاق‌های بی‌منطقی می‌شود که متأسفانه امروزه در جامعه اسلامی ما روبه‌افزایش است.

    شفیعی خاطرنشان کرد: جامعه‌ای که در آن مردان و زنان بی‌حیا تردد کنند برای هیچ‌کس ایمن نخواهد بود؛ زیرا سبب ازبین‌رفتن روح ایمان در افراد جامعه می‌گردد و جامعه بی‌دین جامعه‌ای ایمن برای افراد آن نخواهد بود.

    کارشناس مذهبی تأکید کرد: اگر آسیب‌های بی‌حجابی را به‌صورت ملموس بخواهیم ببینیم می‌توانیم با نگاهی به جوامع غربی که این راه را رفته‌اند خانواده‌های تک‌سرپرست، طلاق‌های بی‌حدومرز، روابط نامشروع فراوان، کودکان نامشروع فراوان و آمار بالای تعرض و تجاوز به زنان و حتی کودکان را مشاهده کنیم. این همان چیزی است که دشمن برای جامعه اسلامی ما با رواج بی‌حجابی آرزو می‌کند؛ اما به حول و قوه الهی و همکاری جامعه متدین ایران این آرزو به گور خواهد رفت.

    وی در پایان افزود: قرآن می‌فرماید تعاونوا علی البر والتقوی در کارهای نیک یکدیگر را یاری کنید توصیه به حجاب و عفاف و ترویج آن یکی از مصادیق تعاون بر خیر و نیکی خواهد بود. این وظیفه تک‌تک افراد جامعه است هر چند که نهادهای مسئول باید برای ترویج و همه‌گیری عفاف و حجاب در جامعه برنامه داشته باشند؛ اما این از وظیفه آحاد جامعه نسبت به رعایت و ترویج عفاف و حجاب چیزی کم نمی‌کند. پس بر همه است که یکدیگر را توصیه به عفاف و حجاب نمایند تا همه با هم از نتایج مثبت آن بهره‌مند گردند.
    انتهای خبر/

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *