مولوی حسن زهی مطرح کرد:غدیر نقطه اوج اعلام ولایت پیامبر
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح هامون مولوی عبدالباسط حسن زهی با تبریک به مناسبت دهه ولایت و امامت و خجسته سالروز عید غدیر خم در گفتگو با خبرنگار هامون نیوز بیان کرد: شخصیت متمایز حضرت امیرالمؤمنین (ع) در زمان حیات پیامبر گرامی اسلام و پس از رحلت نبی مکرم (ص) تاکنون همواره برجسته غیرقابلانکار و مصون از هرگونه چشمپوشی، تأویل یا تحریف بوده است. ایشان از همان دوران طفولیت با آنکه پسرعموی پیامبر (ص) بودند؛ اما همانند فرزندی محبوب مورد توجه خاص حضرت رسول قرار گرفتند و با صلاحیتهای خدادادی خود اعتماد آن حضرت را جلب کردند.
حسنزهی بیان کرد: در دوران نوجوانی غیرت و شهامت حضرت علی (ع) در ماجرای حمایت از پیامبر اکرم (ص) در برابر ترور هنگامی که بهجای پیامبر در بستر ایشان خوابیدند و جان خود را در معرض خطر قرار دادند گواهی است بر عزم الهی ایشان برای یاری دین مبین اسلام در روزهای سخت ظلم و هجرت که ناشی از ستم بیامان مشرکان بود.
وی افزود: پس از هجرت مسلمانان به مدینه منوره و تشکیل حکومت اسلامی توسط رسول اکرم (ص)، حضرت علی (ع) همچون بازوی توانمند رسالت نقشی اساسی در پیشبرد اهداف اسلام ایفا میکردند در موارد متعددی پیامبر اسلام (ص) حضرت امیرالمؤمنین (ع) را به دلیل شجاعت، تبحر در امور و قضاوت عادلانه برمیگزیدند تا مأموریتهای مهمی را در امور اسلام و مسلمین انجام دهند.
حسنزهی خاطرنشان کرد: اعطای فرماندهی فتح خیبر به حضرت علی (ع) یا گماشتن ایشان بهعنوان جانشین خود در مدینه هنگام عزیمت به غزوه تبوک نشانهای از اعتماد والای پیامبر (ص) به ایشان بود. این جانشینی در شرایطی که خطر شهادت برای رسول خدا (ص) و یارانشان وجود داشت بسیار معنادار و طبق رضایت الهی بود چرا که در باور ما هیچ اقدامی از سوی پیامبر اسلام (ص) بدون وحی انجام نمیگیرد.
وی ادامه داد: منافقان از عدم همراهی علی (ع) در غزوه تبوک خوشحال شدند چرا که قصد ترور پیامبر را داشتند. طبق روایت حذیفه بن یمان در بازگشت از تبوک که درگیری رخ نداد و دشمنان گریختند در تاریکی شب گروهی از منافقان قصد داشتند پیامبر (ص) را از بلندی کوه به پایین بیندازند. خداوند متعال بهوسیله عمار بن یاسر که افسار شتر پیامبر را گرفت و حذیفه که مراقب پشت سر بود نقشه آنان را ناکام گذاشت.
حسنزهی تصریح کرد: منافقان همواره نسبت به حضور شخصیتی مانند حضرت امیرالمؤمنین (ع) در کنار نبی مکرم اسلام حساسیت داشتند. در واقعه غدیر خم که پیامبر (ص) در خطبهای طولانی آخرین دیدار با امت را رقم زدند و تمام ابعاد دنیوی و اخروی اسلام را ترسیم کردند در حضور هزاران نفر فرمودند: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» این بیان آشکار جایگاه والای ایشان را نزد پیامبر (ص) و در نتیجه نزد خداوند متعال نشان داد.
وی تصرح کرد: در آن واقعه تاریخی پیامبر مردم را که از نقاط مختلف به حج آمده و در حال بازگشت به شهرها و روستاهای دور بودند به محبت حضرت علی (ع) تشویق کرده و آن را وظیفه دینی و ملی دانستند. چون گوینده این سخن پیامبر بود این فرمان عین دین بود. همچنین امت را از رنجاندن حضرت علی (ع) برحذر داشتند.
حسن زهی خاطرنشان کرد: حضرت امیرالمؤمنین (ع) در میان اهلسنت نیز جایگاه والایی دارند. حتی سلسلههای معنوی اولیای الهی در هر چهار طریقت نقشبندی، سهروردی، چشتی و قادری با افتخار سلسله خود را به حضرت علی (ع) میرسانند امری که علمای بزرگ اهلسنت به آن اذعان دارند.
وی در ادامه افزود: اگر امروز شیعه و سنی حول محور اخلاق، کرامت، دیانت، عدالت، تقوا و بردباری علی (ع) متحد شوند و این ارزشها را بهعنوان محور وحدت اسلامی قرار دهند بیتردید هیچ اختلاف جدیای باقی نخواهد ماند که قابلرفع نباشد و دشمن مشترک جهان اسلام، یعنی رژیم صهیونیستی و حامیانش، نابود نخواهد شد.
حسن زهی در پایان افزود: امروز محبت به اهلبیت نبوی (ص) که در نگاه اهلسنت نیز مورد تأکید قرار دارد میتواند زمینهساز ازبینرفتن توطئه دشمنان و مانع از بروز درگیریهای مذهبی در جهان اسلام شود. وجود مبارک حضرت امیرالمؤمنین (ع) باتوجهبه جایگاه ایشان در گردآوری امت حول قرآن کریم تاقیامقیامت ستودنی و الهامبخش برای حفظ وحدت است. این شخصیت عظیم همچون نگین درخشان تاج نبوت انکارناپذیر است و باید بهعنوان الگویی برای محبت به همنوع و تقریب بین مذاهب اسلامی مورد توجه ویژه قرار گیرد، نه اینکه جایگاهشان کمرنگ باشد.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید