امام جمعه شهر علی اکبر مطرح کرد:امام هادی (ع) الگوی تقوا و پایداری
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح هامون حجتالاسلاموالمسلمین احمد لطفیان سرگزی در گفتگو با خبرنگار هامون نیوز بیان کرد: امام هادی (ع) دهمین پیشوای معصومان از خاندان نبوت در سال ۲۱۲ هجری قمری برابر با حدود ۸۲۷ میلادی در شهر مدینه منوره دیده به جهان گشود. امام هادی(ع) فرزند امام علی النقی (ع) و بانویی اهل بصری حضرت سمانه بود.
لطفیان سرگزی بیان کرد: ولادت امام هادی (ع) در دوران حکومت عباسیان رخ داد دورانی که شدت فشار و ظلم نسبت به اهل بیت (ع) بسیار بالا بود. خلافت عباسی برای جلوگیری از گسترش تشیع و تضعیف جایگاه اهل بیت همواره در پی محدود کردن امامان بودند.امام هادی (ع) در چنین شرایطی به دنیا آمدند
وی ادامه داد: امام هادی (ع) پس از شهادت پدر بزرگوارشان امام علی النقی (ع) در سال ۲۳۱ هجری به امامت رسید. امام در زمانی که تنها حدود ۱۸ سال داشت هدایت جامعه تشیع را بر عهده گرفت. عباسیان برای مهار فعالیتهای ایشان، امام را از مدینه به سامرا منتقل کردند و تحت نظر شدید قرار دادند. ولی با این حال امام هادی (ع) با حکمت، علم و اخلاق بلندشان، توانستند نه تنها جامعه شیعی را حفظ کنند بلکه آن را رشد دهند.
کارشناس مذهبی تأکید کرد: امام هادی (ع) عالمی برجسته و مرجعی بزرگ در فقه، حدیث و تفسیر بودند. کرامات و معجزات بسیاری از ایشان نقل شده است که نشاندهنده مقام والای معنویشان است. ایشان با فروتنی، تواضع و تقوای فراوان در سختترین شرایط به نشر حق و اصلاح جامعه پرداختند. چراغ هدایت برای شیعیان بودند و از طریق نامهنگاری و فرستادن شاگردان راه اسلام ناب محمدی را گسترش دادند.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین اتفاقات هجرت اجباری امام از مدینه به سامرا بود که به دستور خلیفه عباسی صورت گرفت. این هجرت هرچند محدودیتهایی برای امام ایجاد کرد اما باعث شد امام در مرکز خلافت حضور داشته باشند و با شیعیان سراسر کشور از طریق نامهها و نمایندگان ارتباط برقرار کنند. همچنین در دوران امامت ایشان زمینههای تفرقه در جامعه شیعی و فشارهای سیاسی بیشتر شد ولی امام با تدبیر و صبر توانست وحدت شیعیان را حفظ کند.
لطفیان سرگزی در پایان افزود: امام هادی(ع) در سال ۲۵۴ هجری قمری در سن ۴۲سالگی بهدستور خلافت عباسی در سامرا به شهادت رسیدند. زندگی آن حضرت سرشار از درسهای بزرگ صبر، حکمت و ایستادگی در برابر ظلم بود.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید