مادر ستون عاطفی بنیان خانواده استمادر ستون عاطفی بنیان خانواده است
به گزارش پایگاه تحلیلی صبح هامون محمد گلی در گفتوگو با خبرنگار هاموننیوز بیان کرد:
نقش مادری، نقشی بیبدیل و بدون جایگزین در عالم هستی است. شاید برای بسیاری از نقشهای دیگر بتوان جایگزین یا بدل پیدا کرد، اما برای نقش مادری هیچگونه جایگزین یا بدلی وجود ندارد.
استاد حوزه علمیه افزود: مادر مانند شمعی است که میسوزد تا فرزندانش رشد کنند. شاید مادر نتواند برخی از نقشهای اجتماعی را به عهده بگیرد؛ مانند ریاست جمهوری، رهبری جامعه اسلامی، مرجعیت دینی و… اما از دامان همین مادر بهترین رؤسای جمهور و رهبران دینی و مذهبی پرورش مییابند و زمینهساز فلاح و رستگاری جامعه میشوند.
گلی در ادامه خاطرنشان کرد: مادر بهصورت مستقیم نقشهای حساس و مهم جامعه را به عهده نمیگیرد، بلکه بهطور غیرمستقیم در ایفای این نقشها تأثیرگذار است. تربیت فرزند بر عهده پدر و مادر است. در زمینه ازدواج نیز مادر نقش تعیینکنندهای در انتخاب همسر مناسب برای فرزند و فراهمکردن بستر مناسب برای آینده او دارد.
وی تصریح کرد: مادر وظایفی بر عهده دارد که اگر در تربیت فرزند کوتاهی کند یا بهصورت نادرست در زندگی آنها دخالت کند بهصورت غیرمستقیم در مسیر تربیتی فرزند تأثیر منفی گذاشته و احتمال دارد فرزندی نامطلوب در آینده داشته باشد.
گلی بیان کرد: نقل است که مادر شیخ انصاری در شب تولد ایشان، در رؤیای صادقه میبیند که امام صادق (ع) قرآنی طلاکوب به او هدیه میدهد. این رؤیا چنین تعبیر شد که خداوند فرزندی جلیلالقدر به آنان عطا خواهد کرد. از آن پس مادر شیخ انصاری بدون وضو فرزندش را شیر نداد و حاصل آن شیخ اعظم انصاری خاتمالفقهاء و المجتهدین شد.
وی افزود: مادر بهعنوان کسی که نخستین و بیشترین ارتباط را با فرزند دارد بیشترین تعامل را نیز با او خواهد داشت و تأثیرگذاری عمیقی در زندگیاش خواهد گذاشت. نقش مادر در زندگی مشترک با مرد در صورت تشبیه زندگی به پازلی بزرگ کاملکننده پازل احساسات و عواطف است. آنگونه که مادر میتواند از عواطف و احساسات خود استفاده کند مرد قادر به این کار نیست.
وی ادامه داد: نقشهای زندگی مشترک بین پدر و مادر تقسیم شده است و بخشی از این نقشها بهویژه آنهایی که با احساسات و عواطف مرتبط هستند مختص مادر است. مادر میتواند فرزندانی سرشار از عاطفه و احساس تربیت کند و با استفاده از همین احساسات ارتباطی مؤثر با فرزندان خود برقرار سازد بهگونهای که فرزندان در بیرون از خانه به دنبال عواطف و احساسات نباشند و مادر را بهعنوان دوست رازدار و مشاوری امین بپذیرند.
گلی بیان کرد: اگر مادر با پسر خود رابطهای عاطفی و صمیمی برقرار کند این پسر در خارج از چهارچوب خانواده و ازدواج بهدنبال جاذبههای جنس مخالف نخواهد رفت چراکه از لحاظ عاطفی و احساسی سیراب شده و نیازی به محبت از سوی غیر خانواده ندارد، زیرا این نیاز در خانواده از طریق مادر تأمین شده است.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: مادر با نشان دادن خود بهعنوان مشاوری امین و دوستی رازدار میتواند پناهگاهی برای فرزندان خود باشد و در مواقع حساس و سرنوشتساز دست آنها را بگیرد.
گلی افزود: نقش مادری در واقع یک هنر است هنر مدیریت خانواده مادر باید مانند نخ تسبیح، توانایی جمعکردن اعضای خانواده را حول محور خود داشته باشد و از گسست خانواده جلوگیری کند. یکی از معضلاتی که امروز خانوادهها را تهدید میکند استفاده بیرویه و نادرست از فضای مجازی است معضلی که تمامی اعضای خانواده، بهویژه فرزندان را درگیر خود کرده است.
وی ادامه داد: مادر میتواند با ایجاد محیطی سالم و سرگرمیهای مفید در خانه توجه فرزندان را از فضای مجازی به فضای خانواده معطوف کند. البته بخش مهمی از نقش مادر مربوط به دورانی است که شخصیت فرزند شکل میگیرد. اگر مادر در آن دوران شخصیت فرزند را بهخوبی شکل دهد فرزند در آینده و در مواجهه با بحرانها سربلند خواهد بود.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: یکی از بحرانهایی که خانوادهها امروز با آن درگیر هستند فضای مجازی است. اگر مادری که فرزندش در سنین خردسالی است خود بیش از حد درگیر فضای مجازی باشد فرزند نیز وابسته به آن خواهد شد. اما اگر مادر در همان دوران استفادهای هدفمند و مدیریتشده از فضای مجازی داشته باشد فرزند نیز از او الگو خواهد گرفت.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید