کارشناس ارشد دانشگاه علوم قرآنی:امام خمینی(ره) فراتر از مرزهای ایران
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح هامون زهرا محمدپور در گفتگو با خبرنگار هامون نیوز بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان تصور کردند با ایرانی رو به زوال و ضعیف مواجه هستند. عدهای نیز گمان کردند که پس از رحلت بنیانگذار انقلاب راه انقلاب به بیراهه خواهد رفت. اما امام خمینی (ره) با آگاهی کامل نسبت به این اتفاقات و چنددستگیها راهکارهایی ارائه کردند و به برکت وجود مجلس خبرگان و مشورت با نخبگان چنین اتفاقی رخ نداد.
مقابله امام خمینی (ره) با چنددستگیها
وی افزود: امام خمینی (ره) قبل از رحلتشان هر گونه چنددستگی را سرکوب کردند و وقتی در قائممقام خود آقای منتظری نشانههایی از ایجاد نفاق و تکروی دیدند او را از جایگاهش خلع کردند. این اقدامات نتیجه اجتهاد امام و همفکرانشان بر پایه قرآن کریم و تاسی از اهل بیت بود. بنیانگذار انقلاب کاری کرد تا روند انقلاب توسط اهل انقلاب ادامه یابد. اگرچه موانع فراوانی وجود داشت اما انقلاب اسلامی همچنان به پی میرود.
محمدپور در ادامه خاطر نشان کرد: امام خمینی تئوری انقلاب را به صورت کامل ارائه کردند اما برخی اقدامات عملی ناتمام مانده است طرح کلی منظومه فکری امام در نوشتهها، کتب و مخصوصاً وصیتنامه ایشان بدون کموکاست موجود است اما از زمان انقلاب تاکنون توجه کافی به این منابع گرانبها نشده است. سازمانهایی مانند کمیته امداد، جهاد سازندگی و نهضت سوادآموزی که به دستور امام تاسیس شدند در برخی موارد کمکاریهایی داشتهاند. مهمترین مسئول نشر تفکر امام دفتر نشر آثار ایشان است.
تاثیرات رهبر انقلاب و جایگاه حاج قاسم
وی درباره تأثیرات رهبر انقلاب پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیان کرد: ویژگیهای حاج قاسم سلیمانی مانند جانفشانی و محبوبیت در قلب مردم ایران نمونهای از عشق و وفاداری به انقلاب بود. تشییع پیکر ایشان در کرمان شاهد این عشق بینظیر بود. امام خمینی (ره) نیز بلندنظر مدبر و قاطع بودند و همه مردم را در تصمیمگیریها مشارکت میدادند. اعتقاد امام به تقریب امت اسلامی و نگاه برونمرزی آنان باعث شد که پس از رحلتشان اندیشه ایشان همچنان زنده و پویا باقی بماند.
کارشناس ارشد دانشگاه تأکید کرد: با مطالعه منظومه فکری امام خمینی میتوان راهبرد مناسبی برای آینده بهتر به دست آورد. ایشان ملیگرا بودند و مدافع حقوق مردم خود در عین حال نگرش جهانی برای گسترش تمدن نوین داشتند. خاطره کودکیام از آن دوران این است که حتی کودکان نیز عاشق سخنان امام بودند و با شوق پای تلویزیون مینشستند تا کلام ایشان را بشنوند.
لزوم ترویج تفکرات امام در میان جوانان
محمدپور افزود: تفکر امام انقلاب یک منظومه فکری مبتنی بر قوانین الهی است نه یک تفکر شخصی به همین دلیل در هر عصری راهگشا است. باید این تفکرات به جوانان شناسانده شود. چند سال پیش اقدامات خوبی انجام میشد اما اکنون این روند کمرنگ شده است. میراث امام شناساندن قرآن اهل بیت و فرهنگ مهدویت است زیرا بدنه انقلاب اسلامی بر پایه ایجاد حکومت اسلامی و مهدوی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: انجام کارهای فرهنگی در عرصههایی مانند آموزش و پرورش و وزارت علوم باید به صورت تئوریک و متنی باشد و در عرصههایی مثل جهاد سازندگی، عمران و صنعت به صورت عملی و بناسازی پیگیری شود همچنین همکاری حوزه و دانشگاه که هر سال یادآوری میشود باید به طور عملی و گسترده انجام گیرد.
نقش مقام معظم رهبری در استمرار انقلاب
محمدپور تأکید کرد: با حضور مقام معظم رهبری به عنوان بهترین گزینه وحدت فکری و عملیقطار انقلاب همچنان روی ریل خود در حرکت است. برخی تصور میکردند با رحلت امام انقلاب نیز پایان مییابد اما به سرعت به اشتباه خود پی بردند. زندگی ساده و منش امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب الگوی عملی برای همه است.
وی افزود: متأسفانه امروز شاهدیم برخی از انقلابیون بدون ملاحظه با اصحاب فتنه همنشین شده و عکس یادگاری میگیرند. برخی از افرادی که از ابتدای انقلاب همراه بودند اکنون در جریان فتنه قرار گرفتهاند این مسئله ناشی از رعایت نکردن حدود الهی و سیاسی توسط برخی مسئولان است.
تضاد زندگی مسئولان و مردم
محمدپور افزود: زندگی برخی دولتمردان کشور اسلامی با رفاه های خاصی همراه است که مردم عادی حتی نمیتوانند تصورش را بکنند. امام خمینی خود را از متن جامعه میدانست و منش ایشان همواره مورد تعجب رسانههای جهان بوده است رهبر معظم انقلاب نیز به همین سبک زندگی پایبند هستند.
بزرگترین چالش انقلاب؛ وحدت و نفوذ دشمن
وی بیان کرد: بزرگترین چالش انقلاب حفظ وحدت میان عوامل آن بوده است. این چالش منجر به حوادثی مانند کوی دانشگاه و فتنه سال ۸۸ شد که با جریان نفوذ دشمنان همراه بود و همچنان ادامه دارد بدون محوریت امام خمینی برخی سهمخواه شدهاند در حالی که انقلاب را به درستی درک نکردهاند.
عمق نفوذ امام خمینی در جهان اسلام
کارشناس ارشد خاطرنشان کرد: یادم است زمانی که از ایران صحبت میکردم یک دانشجوی پاکستانی گفت که امام خمینی را به خوبی میشناسد این نشاندهنده عمق نفوذ ایشان در کشورهای دیگر است. همچنین در مراکش نیز چنین بود. کافی است نام امام را در جستجوگرهای بینالمللی بنویسیم پر است از مطالب مختلف درباره افکار ایشان این نشاندهنده اهمیت جهانی امام نه فقط ایرانی است
سرچشمههای معنوی امام امت
وی خاطرنشان کرد: آنچه امام خمینی (ره) را امام امت کرد استعانت ایشان از فرهنگ قیام امام حسین، صلح امام حسن و قیام غدیر بود که به دستور خداوند توسط رسول اکرم (ص) ابلاغ شده است. ابتدای وصیتنامه امام نیز به مسئله ثقلین و لزوم ادامه این راه و بسترسازی برای ظهور امام مهدی (عج) اشاره دارد.
زنده بودن امام خمینی در اندیشهها
محمدپور در پایان افزود: امام هنوز زنده است چون مرامشان حیات و جاودانگی دارد و دور از فناست. اگر قدم به قدم طبق آیات قرآن و منش اهل بیت حرکت کنیم، به همان منطقی میرسیم که امام از سال ۱۳۴۲ برای آن قیام کرد و خداوند همراه ایشان بود. این راه ادامه دارد.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید