×

کارشناس مراقبت سلامت مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل مطرح کرد:
تک‌فرزندی انتخاب خانواده‌ها برای پیری جمعیت

  • کد نوشته: 1516
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۴
  • ۰
  • کارشناس مراقبت سلامت مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: تک‌فرزندی یکی از مسائل آسیب‌زا در سال‌های اخیر به شمار می‌رود که بدون شک ادامه این رویه می‌تواند اساس موجودیت یک جامعه را سست و بنیان خانواده را متزلزل ساخته و با تهدیدات متعددی روبه‌رو کند.
    تک‌فرزندی انتخاب خانواده‌ها برای پیری جمعیت

    به گزارش پایگاه خبری صبح هامون به نقل از ادشیدا سمانه راست‌بود به مناسبت هفته ملی جمعیت با اشاره به آسیب‌های تک‌فرزندی و ضرورت فرزندآوری بیان کرد: تک‌فرزندی یکی از مسائل آسیب‌زای دهه‌های اخیر است که متأسفانه اکثر خانواده‌های ایرانی به آن گرایش پیدا کرده‌اند و این آسیبی است که در سه سطح فرزند، خانواده و جامعه آثاری از خودش باقی می‌گذارد.

    وی با اشاره به وضعیت نگران‌کننده نرخ باروری در کشور به‌ویژه در منطقه سیستان گفت: «امروز کشور با بحران جمعیتی روبروست و آمار تولدها کاهش چشمگیری داشته است. موضوع جمعیت یک اولویت ملی است و صرفاً بر عهده وزارت بهداشت نیست، بلکه نیازمند عزم ملی و مشارکت همگانی است.»

    راست‌بود افزود: «یکی از نگرانی‌های اصلی مردم در موضوع فرزندآوری، بحث تربیت فرزندان است؛ اما تجربه نشان داده خانواده‌هایی که فرزندان بیشتری دارند، با الگوگیری فرزندان کوچک‌تر از فرزندان بزرگ‌تر، روند تربیتی ساده‌تری را تجربه می‌کنند. برخلاف تصور رایج، فرزند بیشتر به معنای تربیت دشوارتر نیست.»

    وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد اهمیت جمعیت خاطرنشان کرد: «رهبر انقلاب تأکید دارند که برای تربیت صحیح، لازم نیست پدر و مادر به‌تنهایی بار تربیتی را بر دوش بکشند؛ بلکه خود خانواده می‌تواند محیطی تربیتی ایجاد کند.»

    این کارشناس سلامت همچنین به آسیب‌های روانی تک‌فرزندی اشاره کرد و گفت: «در خانواده‌های تک‌فرزند، فشار روانی زیادی بر والدین وارد می‌شود. توقعات بالا، نگرانی‌ها و وابستگی عاطفی بیش از حد، همه بر سلامت روحی پدر و مادر تأثیر می‌گذارد. همچنین در دوران سالمندی، این خانواده‌ها بیش از دیگران دچار احساس تنهایی و خلأ عاطفی می‌شوند.»

    وی در ادامه افزود: «ما در منطقه سیستان نیز با کاهش نرخ باروری مواجه هستیم و این موضوع یکی از مهم‌ترین شاخص‌های جمعیتی است که همکاران ما در حوزه بهداشت به‌طورجدی در حال پیگیری آن هستند. هدف ما آموزش خانواده‌ها، به‌ویژه زوج‌های جوان و خانواده‌های تک‌فرزند یا دو فرزند است تا از معضلات بی‌فرزندی و کم‌فرزندی آگاه شوند.»

    راست‌بود در پایان با تأکید بر ضرورت داشتن حداقل سه فرزند گفت: «اگر واقعاً دغدغه تربیت صحیح فرزند دارید، به کمتر از سه فرزند اکتفا نکنید. تک‌فرزندی و بی‌فرزندی آسیب‌هایی دارند که در حال حاضر شاید احساس نشوند، اما در آینده والدین را با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهند کرد.»

    وی در پایان از تمامی پدران و مادرانی که برای ساختن آینده‌ای بهتر برای کشور تلاش می‌کنند، تشکر کرد و از آن‌ها خواست با تصمیمات آگاهانه، در جهت افزایش جمعیت و تربیت نسلی سالم و پویا گام بردارند.

     

    انتهای خبر/

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *