ائمه جمعه سیستان و بلوچستان مطرح کردند:هزینه مقاومت کمتر از تسلیم
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح هامون»، ائمه جمعه سیستان و بلوچستان در خطبههای این هفته نمازجمعه بیان کردند: اهمیت مقاومت در برابر ظلم، تحولات ژئوپلیتیکی جهان، نقش راهبردی ایران در نظم نوین جهانی و سکوت برخی دولتهای اسلامی در برابر جنایات غزه، خواستار هوشیاری امت اسلامی و حمایت از مظلومان شدند.
کودکان غزه قربانیان جنون رژیم صهیونیست هستند
آیتالله مصطفی محامی ظهر امام جمعه زاهدان امروز در خطبههای نماز جمعه، با تأکید بر لزوم ایستادگی در برابر ظلم و با اشاره به اوضاع غزه، بیان کرد: هزینه مقاومت، کمتر از هزینه تسلیم است. اگر کسی در مسیر حق، جان و مال خود را فدا نکند، دشمن بر او مسلط میشود و مال و جانش را مورد تعرض قرار خواهد داد؛ بدون اینکه اجر و مزدی در کار باشد.
وی با اشاره به فرمایشی از امام باقر علیهالسلام که در کتاب مرحوم کلینی نقل شده، گفت: اگر در مسیر حق هزینه نکنیم، دشمن ما را مجبور میکند چند برابر آن را در راه باطل خرج کنیم؛ آن هم بدون نتیجه. امیدواریم که خداوند ما را با این سخنان نورانی بیشتر آشنا کند و توفیق عمل به آن را به برکت صلوات بر محمد و آلمحمد عنایت فرماید.
وظیفه رسانهها حمایت از مردم مظلوم غزه
حجتالاسلام والمسلمین حیدرعلی راشکی امام جمعه شهرستان زهک ضمن دعوت مردم به تقوای الهی در خطبههای نمازجمعه این هفته بیان کرد: جهان در حال تجربه یکی از بزرگترین تحولات تاریخی خود است، جابهجایی قدرت از غرب به شرق و این روند از ۱۵ سال پیش آغاز شده است به گونه که تحلیلگران کردند که دهه ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ را شاهد نزاعهای گسترده میان قدرتهای قدیم و جدید خواهیم بود.
وی افزود: در این نظم جدید ائتلافهای منطقهای و بینالمللی نقش کلیدی ایفا خواهند کرد و نقش ایران نظم جدید جهانی که یکی از ارکان اصلی قدرت شرق (چین، روسیه، هند و ایران) است؛ چرا که موقعیت راهبردی ایران در غرب آسیا که قلب اقتصادی و انرژی جهان مهم است و پل ارتباطی شرق و غرب، جنوب و شما است و از همه مهمتر تسلط به آبراههای راهبردی؛ تنگه هرمز و باب المندب است.
نمازجمعه پل ارتباطی دین و اجتماع
حجتالاسلام والمسلمین محمد موسوی در نمازجمعه این هفته شهرستان چابهار بیان کرد: نمازجمعه در جمهوری اسلامی ایران نقطه عطفی در تحکیم پایههای دینی، اجتماعی و سیاسی ملت ما محسوب میشود. این نمازجمعه، نهتنها یک فریضه دینی بلکه یک نماد وحدت و همبستگی است.
وی افزود: اسلام به سه اجتماع بزرگ و مهم توجه ویژه دارد. اول، نماز جماعت روزانه که پایه تقویت ایمان و ارتباط فرد با خداوند است. دوم، نمازجمعه که هر هفته مسلمانان را در کنار هم جمع میکند و فرصتی برای بیان مسائل اجتماعی، سیاسی و دینی فراهم میسازد و سوم، اجتماع سالانه حج که نماد اتحاد همه مسلمانان جهان است.
سکوت حاکمان عرب عامل تشدید نسلکشی در غزه
حجتالاسلام والمسلمین مجید پوراندخت، در خطبههای نماز جمعه این هفته زابل با تسلیت سالروز ورود کاروان اهلبیت به شام پس از حادثه کربلا، به مظلومیت اهلبیت و پیامهای مقاومت و ایستادگی اشاره و بیان کرد: شام، شهری بود که دشمنی با اهلبیت در آن موج میزد، همین شهری که زمانی محبان امیرالمؤمنین یا سکوت میکردند یا تبعید و زندان و کشتار را تجربه میکردند، پس از ورود قافله کربلا به آنجا، با گریههای یک کودک خردسال کاخ یزید را به هم ریخت.
وی با اشاره به وضعیت امروز غزه، نسلکشی و کشتار مردم بیگناه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم و گفت: سکوت حاکمان عرب و کشورهای به ظاهر اسلامی و برخی دولتهای منطقه، این جنایات را تشدید کرده است و وظیفه همه مسلمانان است که ضمن اعلام حمایت، با دعا و کمکهای مالی از مردم مظلوم غزه پشتیبانی کنند.
استقامت غزه تکرار کربلاست
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم گزمه امام جمعه شهرستان هامون ضمن سفارش به تقوای الهی بیان کرد: شنبه اول ماه صفر مصادف است با ورود کاروان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) به شهر شام؛ مرکز خلافت بنیامیه. شهری که بیشترین سختیها را بر خاندان پیامبر (ص) رواداشت. امام سجاد (ع) در پاسخ به اینکه در مسیر شام، سختترین لحظات بر کاروان کجا بوده است، سه مرتبه فرمودند: «الشام، الشام، الشام». دشمن تمام کینه و بغض خود را نسبت به خاندان اهلبیت در شام آشکار کرد تا روحیه کاروان داغدار سیدالشهدا (ع) را در هم بشکند. اما رهبری حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع)، نقشه دشمن را بیاثر و حتی موجب تحریک احساسات مردم علیه حکومت کرد. این ترس باعث شد یزید، کاروان را زودتر از شام خارج کند تا لرزشی که بر تخت و تاجش وارد شده بود، کاهش یابد.
وی افزود: این روش، شیوه دیرینه مستکبران است که امروز نیز در غزه شاهد آن هستیم. گرسنگیدادن به مردم، بهعنوان یک سلاح مورداستفاده قرار میگیرد. صحنههایی که امروز در فلسطین میبینیم، آنچنان تلخ است که قلم و زبان از توصیف آن ناتواناند. جاندادن کودکان، زنان و مردان از گرسنگی، صحنهای نیست که تاریخ آن را فراموش کند. خطیب نمازجمعه اظهار کرد: این اقدامات، نشانه ضعف دشمن است، نه قدرتش. دشمن هنگامی که احساس ناتوانی میکند، دست به چنین جنایاتی میزند تا روحیه مقاومت را در هم بشکند. همانگونه که در واقعه کربلا موفق نشدند، امروز نیز موفق نخواهند شد.
ظرفیتهای فرهنگی و وحدتآفرین نماز جمعه
حجتالاسلام والمسلمین عیسی بزمانی، امام جمعه ایرانشهر، در خطبههای این هفته با اشاره به نزدیک شدن پنجم مردادماه و هفته نماز جمعه بیان کرد: در همین ایام همایش تجلیل از اصحاب نماز جمعه را برگزار خواهیم کرد. این همایش به پاس قدردانی از پیشکسوتان، جوانان، نوجوانان، بانوان و همه گروههایی است که با نهاد نماز جمعه همکاری داشتهاند. علاوه بر این، در سوم مرداد، پیش از اقامه نماز جمعه، مراسم ویژهای با حضور خادمان این نهاد برگزار شد.
وی افزود: همزمان با این همایش، نمایشگاهی نیز جهت تبیین دستاوردهای نماز جمعه و آشنایی مردم با ظرفیتهای این نهاد در حمایت از نظام اسلامی و خدمترسانی به مردم برگزار خواهد شد؛ بهویژه آنکه سالهای بحرانی مانند روزهای دفاع مقدس، باعث شد این نهاد حضور فعالتری در جامعه داشته باشد.
اهمیت نماز جمعه در وحدت امت اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین محمد صالحی والا امام جمعه هیرمند ضمن دعوت مردم به تقوای الهی بیان کرد: به ویژه توصیه میکنم در قرارگاه تقوا حضور داشته باشید، چرا که تقوا حکم خداوند متعال است و بخشی از برنامههای واجب است.
وی افزود: پنجم مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه پس از انقلاب اسلامی است که به فرمان امام راحل برگزار شد. نماز جمعه دارای ویژگیها و برکات فراوانی است که آن را از سایر نمازهای یومیه متمایز میکند. اهمیت دادن به این نماز یکی از سفارشهای مهم دین مبین اسلام است.
پیشگامی در کار خیر و وحدت
حجتالاسلام والمسلمین رضا پودینه ضمن سفارش به تقوای الهی بیان کرد: در امور خیر پیشقدم شوید کار خیری که انجام میدهید نزد خداوند گم نمیشود. راستگویی از عوامل عاقبتبهخیری است و راستگویان در قیامت از جایگاه ویژهای برخوردار خواهند بود. صداقت مردم در قیامت برای آنان سودمند خواهد بود.
وی افزود: اقامه نماز اول وقت توسط امام حسین (ع) در روز عاشورا و اهتمام امام خمینی (ره) به نماز، نشاندهنده اهمیت والای این فریضه است و برکات آن را در انقلاب و نظام اسلامی ایران مشاهده میکنیم. وی خاطرنشان کرد: وحدت ملی بسیار حائز اهمیت است. در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، مردم از همه اقشار و باوجود تفاوت سلیقهها، نمونه زیبایی از وحدت ملی را به نمایش گذاشتند.
ترک امربهمعروف و نهیازمنکر عامل سقوط جامعه
حجتالاسلام والمسلمین علی قنبری در خطبههای این هفته نمازجمعه با اشاره به فلسفه قیام سیدالشهدا (ع) بیان کرد: امام حسین (ع) با صراحت اعلام فرمودند که برای اصلاح امت جدشان و در راستای اجرای امربهمعروف و نهیازمنکر قیام کردهاند؛ نه برای فساد، نه برای ظلم، و نه برای قدرتطلبی.
وی با بیان اینکه امربهمعروف و نهیازمنکر یکی از مصادیق تقوا و پایههای دین است، اظهار داشت: اگر این دو واجب فراموش شوند، نماز، حج، جهاد و دیگر واجبات نیز بهتدریج از صحنه جامعه کنار میروند. در نتیجه، جامعه دچار انحراف، بیعدالتی و فساد گسترده میشود.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید