استاد حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع):پوشش سنگر عفاف و آرامش اجتماعی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح هامون محمد گلی در گفتگو با خبرنگار هامون نیوز بیان کرد: حجاب و پوشش مسئلهای فطری و نهادینهشده در ذات انسانهاست بهگونهای که انسان، فارغ از هر عقیده و مکتبی، خواهان آن است. اگر در زندگی بشر از آغاز خلقت تا کنون تأمل کنیم وی بیان کرد: انسانها همواره اشیای ارزشمند و داراییهای مهم خود را در محفظهای امن نگهداری میکردهاند تا از دسترس دیگران محفوظ بماند؛ مانند جواهرات و سنگهای قیمتی که در مکانی امن و دور از چشم دیگران قرار داده میشدند. انسانها همواره از پوشش و لباس برای حفاظت بدن در برابر گرما و سرما استفاده میکردهاند.
کارشناس مذهبی بیان کرد: اسلام که دینی هماهنگ با فطرت انسانی است به زنان و دختران توصیه کرده تا همچون گوهری گرانبها در پوشش و حجاب قرار گیرند تا از نگاه نامحرمان در امان باشند. وی ادامه داد: فلسفه حجاب با استناد به آیات قرآن چنین است اگر زن مسلمان حجاب خود را رعایت نکند ممکن است مردان مؤمن حتی اگر اهل هوس نباشند ناخواسته دچار لغزش دیداری شوند. زن بیحجاب توجه مردان هوسباز را جلب کرده و مورد آزار و اذیت واقع میشود. آمارها نیز نشان میدهد بسیاری از تجاوزها به دلیل تحریکات جنسی ناشی از بیحجابی رخ میدهد. وی گفت: عفاف حالتی درونی و نفسانی است که زمینهگرایش فرد به پوشش و حجاب را فراهم میکند و زن را به رعایت حجاب در برابر نامحرمان سوق میدهد؛ بنابراین، حجاب بدون عفاف درونی، ظاهری و ناپایدار خواهد بود.
گلی بیان کرد: حجاب، مختص دین اسلام نیست. در روایات اسلامی آمده که حضرت موسی و حضرت ابراهیم (ع) نسبت به پوشش همسرانشان بسیار حساس بودهاند پوشش راهبههای مسیحی، زنان یهودی مذهبی و پوشش چند قرن گذشته اروپاییان نشان میدهد که عفاف و حجاب، سیرهٔ مشترک ادیان الهی بوده است. اما فرهنگ منحط غرب در راستای منافع خود برهنگی را ترویج داد و تلاش کرد تا زنان جوامع مختلف را از پوشش دور کند.
وی گفت: حجاب و عفاف حصاری محافظ برای خانواده ایجاد میکند. مرد خانواده باعفت خود چشم از زنان بیگانه فرومیبندد و زن با رعایت حجاب مانع جلبتوجه مردان نامحرم میشود. این رفتار متقابل، سبب استحکام بنیان خانواده میشود. گلی بیان کرد: اگر زن و مرد اهل حجاب و عفاف نباشند مرد به نگاههای هرزه عادت میکند و دلبستهٔ دیگران میشود و زن نیز در معرض دید و طمع نامحرمان قرار میگیرد. در چنین شرایطی کانون خانواده از هم میپاشد و فرزندان این خانواده نیز در مسیر انحراف قرار میگیرند.
استاد حوزه علمیه در ادامه خاطرنشان کرد: پیش از اسلام نیز دین زرتشت در ایران رایج بود و زنان ایرانی به پوشیدگی خود اهمیت میدادند. ویل دورانت، مورخ غربی، مینویسد زنان زرتشتی در مراسم عبادی موی خود را میپوشاندند و نگاه به زنان حرام شمرده میشد. این آداب و اندرزهای دینی، نشانگر وجود حجاب در آیین زرتشت است.
گلی گفت: در دین زرتشت هرچند پوشاندن صورت رایج نبوده؛ ولی پوشاندن موی سر، استفاده از لباس بلند، شلوار و چادر میان زنان رایج بوده است. آثار تاریخی ایران باستان نیز مؤید این امر است که زنان ایرانی موجه و دارای جایگاه اجتماعی دارای حجاب بودهاند؛ اما کنیزان و زنان فقیر که بیشتر مشغول کار بودند، از پوشش کمتری برخوردار بودهاند.
وی افزود: اگر بیحجابی ناشی از غفلت شبهه یا عدم آگاهی باشد میتوان با روشنگری تذکر ملایم و دوستانه آن را اصلاح کرد. اما اگر بیحجابی ابزاری در خدمت جنگ نرم دشمن و برآمده از فعالیتهای سازمانیافته سرویسهای بیگانه باشد کار از تذکر شخصی فراتر رفته و برخورد قانونی و قاطعانه حاکمیت را میطلبد.
گلی در پایان افزود: افراد بیحجاب نیز خواهران و دختران ما هستند و همانگونه که با عزیزان خود دلسوزانه برخورد میکنیم باید با ایشان نیز رفتاری محبتآمیز و محترمانه داشت. اگر اشتباه خود را پذیرفتند چهبهتر و اگر نه نباید با آنان رفتار تند و تحقیرآمیز داشت، زیرا امربهمعروف باید با حکمت و اخلاق همراه باشد.
در دنیای امروز، موضوع عفاف و حجاب یکی از مباحث مهم و تأثیرگذار در میان نوجوانان به شمار میرود. این مفاهیم تنها به پوشش ظاهری محدود نمیشوند، بلکه بیانگر باورها، هویت و ارزشهای فردی هستند.
زهرا محمدی نوجوان ۱۶ساله از شهر هامون در گفتگو با خبرنگار هامون نیوز بیان کرد: حجاب بهعنوان یک نماد فرهنگی و مذهبی است که حجاب نهتنها یک انتخاب شخصی است، بلکه نمایانگر هویت و ارزشهای فردی نیز است.
عفاف و حجاب باید در تمامی جنبههای زندگی ما جاری باشد و تنها به پوشش محدود نشود
وی ادامه داد: نوجوانان در جامعه امروز با چالشهایی مواجه هستند که باید فضایی فراهم شود تا جوانان بتوانند آزادانه درباره این موضوعات صحبت کنند و نظرات خود را بیان کنند. آموزش و آگاهیبخشی در مورد عفاف و حجاب میتواند به درک بهتر این موضوع کمک کند و به ایجاد جامعهای سالمتر و محترمتر منجر شود. از همنسلان خود میخواهم تا با احترام به انتخابهای یکدیگر، به ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بپردازند.
محمدی در پایان افزود: بعضی از دوستانم فکر میکنند اگر حجاب نداشته باشند آزادتر و مقبولتر هستند؛ ولی من فکر میکنم کسی که خودش را باعفت و محجبه نگه میدارد در واقع شخصیتش را بالاتر میبرد جامعه باید یاد بگیرد که به انتخاب آدمها احترام بگذارد؛ اما اول باید راه درست را خوب معرفی کند.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید