×

حدیث روز
چگونه از سرنوشت خود راضی باشیم؟

  • کد نوشته: 3301
  • ۲۵ تیر ۱۴۰۴
  • ۰
  • امام علی (علیه‌السلام) در حکمت ۶۹ نهج‌البلاغه به راضی بودن از سرنوشت تاکید می‌کنند و می‌فرمایند که وقتی به خواسته‌مان نمی‌رسیم، باید به هر حال که هستیم قانع باشیم.
    چگونه از سرنوشت خود راضی باشیم؟
    به گزارش پایگاه خبری صبح هامون، أمیرالمؤمنین امام علی علیه السلام در نهج البلاغه نکاتی درباره «راضی بودن از سرنوشت» بیان می کنند که تقدیم شما فرهیختگان می شود:

    حکمت ۶۹:

    «إِذَا لَمْ یَکُنْ مَا تُرِیدُ، فَلَا تُبَلْ [کَیْفَ] مَا کُنْتَ.»

    ترجمه:

    اگر آنچه می خواستی میسرت نشد، به هر حال که هستی، قانع باش

    شرح:

    نگران مباش:

    امام(علیه السلام) در این گفتار حکیمانه به افرادی که در رسیدن به مقصودشان ناکام می مانند دستوری می دهد که مایه آرامش است، می فرماید: «هنگامی که آنچه را می خواهی انجام نمی گیرد، هرگونه باشی اعتنا نکن»; (إِذَا لَمْ یَکُنْ مَا تُرِیدُ فَلاَ تُبَلْ(۱) مَا کُنْتَ).

    برای این جمله تفسیرهای متعددی از سوی شارحان نهج البلاغه ذکر شده است; اکثر شارحان بر این عقیده اند که این سخن حکیمانه اشاره به همان چیزی است که در قرآن مجید آمده: (لِکَیْلا تَأْسَوْا عَلی ما فاتَکُم)(۲) یعنی هنگامی که به مقصد نرسیدی غمگین مباش، چرا که اگر مقصود مادی است دنیای مادی بقایی ندارد و اگر مقصود معنوی است خداوند برای تلاشی که کردی به تو اجر و پاداش می دهد.

    بعضی دیگر مانند «محمد عبده» گفته اند که منظور این است که اگر به مقصود نرسیدی دست از تلاش و کوشش بر ندار و به سخنان این و آن اعتنا مکن.

    بعضی دیگر گفته اند: مقصود این است که اگر به مقصود نرسیدی به همان حال که هستی راضی باش تا از مقام و مرتبه تو نزد خداوند کاسته نشود.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *