×

کارشناس مذهبی مطرح کرد:
شیعه نماد مقاومت

  • کد نوشته: 2851
  • ۱۴ تیر ۱۴۰۴
  • ۰
  • کارشناس مذهبی گفت: قیام امام حسین(ع) نماد و الگوی مقاومت برای تمام دوران ها است و مکتب تشیع به عنوان یک جریان مقاومت زنده است.
    شیعه نماد مقاومت

    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح هامون» به نقل از عصر هامون حجت‌الاسلام والمسلمین علی سالاری بیان کرد: عاشورا سراسر درس و عبرت است، از درس های مهم عاشورا اقدام گرایی است؛ اقدام گرایی به این معنا که هر کدام از افراد جامعه با هر توان و امکاناتی که دارند جلوی ظلم بایستند، همانطور که امروز وظیفه تمام افراد جامعه است که با تمام توان توان؛ با جنگ در میدان نبرد و یا با تبیین و روشنگری، تولید محتوا، انتشار حقیقت و هر شیوه عاقلانه ای که در توان دارند جلوی ظلم دشمن بایستند.

    وی در ادامه بیان کرد: درس دیگر قیام عاشورا ، جهاد تببین و روشنگری است. اگر روشنگری های حضرت زینب (س) پس از واقعه عاشورا نبود، امروز مردم به چنین درک عمیقی از مفهوم پیروزی امام حسین(ع) نمی رسیدند و مفهوم پیروزی و شکست به عملکرد در میدان خلاصه می­شد، ولی حضرت زینب با بیان آتشین و جمله­ی رژف ( ما رایت الا جمیلا) به جهانیان یادآور شد که پیروزی در دستاوردهای پس از جنگ است، و گاهی با شهادت و نمایش ظلم ظالم به جهانیان پیروزی حاصل می­شود.

    سالاری گفت: حضرت زینب (س) به دنیا نشان داد که یک زن ، در سخت­ترین شرایط می­تواند بهترین عملکرد را داشته باشد، حضرت زینب علاوه و بر روشنگری و حفظ  وزنده نگهداشتن قیام عاشورا از طریق سخنرانی و عزاداری های هدفمند؛ نقش بسیار مهمی در حفظ جان امام سجاد به عنوان ادامه دهنده نسل امامت داشتند، لذا ایشان الگو و نمادی از  زنان آزاده هستند.

    کارشناس مذهبی در تشریح جایگاه عزاداری بر ائمه در فرهنگ شیعه بیان کرد: عزاداری  تنها به معنای یک مناسک صرفا احساسی نیست بلکه ، یک مکتب سیاسی و فرهنگی و اجتماعی زنده است که ریشه در خرد جمعی و عقلانیت انسانی دارد. عزاداری امام حسین(ع) جامعه را متحول می­کند و به واسطه این عزاداری جامعه از فساد و طغیان دور می شوند چرا که حاصل فساد و طغیان در این عزاداری ها تبیین می شود.

    وی ادامه داد: یکی از دلایل تاکید بر عزاداری بر ائمه به ویژه امام حسین (ع) جلوگیری از تحریف تاریخ است، و شیعه با یادآوری مداوم ظلمی که بر ائمه شد، اجازه نمی­دهد مظلومیت و تلاش و ازخودگذشتگی ایشان برای حفظ اسلام حقیقی فراموش شود و به واسطه تحریف توسط دشمنان جای ظالم و مظلوم عوض شود. مطابق فرمایش امام خمینی(ره) که فرمودند محرم و صفر است که اسلام را زنده نگهداشته است، در این دو ماه همین عزاداری ها و موجب احیای اسلام حقیقی می شود.

    سالاری تصریح کرد: درواقع خود قیام عاشورا برای جلوگیری از تحریف دین و احیای اسلام واقعی انجام گرفت، چرا که زمانی که امام حسین قیام کردند دین اسلام در مرحله ای بود که زمام داران دچار فساد علنی بودند و به اسم دین و قرآن و از طریق تحریف اسلام در فسق و فساد غوطه ور بودند

    کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: در نهایت علی رغم ظلمی که بر امام حسین (ع) روا داشته شد، قیام ایشان به نماد و الگوی مقاومت برای تمام دوران ها تبدیل شد و مکتب تشیع به عنوان یک جریان مقاومت زنده ماند و این مقاومت نسل به نسل بین مسلمانان و شیعیان ادامه یافت و تا امروز نیز جریاد دارد.

    انتهای خبر/

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *