×

رئیس میراث‌فرهنگی هامون خبر داد:
فرش‌بافی در سیستان سرمایه فرهنگی و اقتصادی

  • کد نوشته: 2088
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۴
  • ۰
  • رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: فرش‌بافی در سیستان نه فقط یک شغل، بلکه یک سرمایه فرهنگی و اقتصادی است.
    فرش‌بافی در سیستان سرمایه فرهنگی و اقتصادی

    فرش‌بافی در سیستان سرمایه فرهنگی و اقتصادی
    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«عصرهامون»، مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در بازدید از مرکز تولید و توسعه فرش‌بافی در زابل با تأکید بر سیاست تبدیل کمک‌های مقطعی به زیرساخت‌های پایدار، بیان کرد: فرش‌بافی در سیستان نه فقط یک شغل، بلکه یک سرمایه فرهنگی و اقتصادی است. تلاش ما این است که با حمایت هدفمند، آن را به سکویی برای استقلال مالی خانواده‌ها تبدیل کنیم.

    وی اظهار کرد: مسیر جدیدی که در این استان آغاز شده، از جنس کرامت، اشتغال محور و مبتنی بر مشارکت مردم است؛ کمیته امداد با تمام ظرفیت در کنار این تحول ایستاده است.

    بختیاری با اشاره به تجربه‌های موفق این نهاد در حوزه توانمندسازی محرومان در کشور گفت: کمیته امداد از حمایت معیشتی صرف عبور کرده و با تأکید بر ایجاد درآمد پایدار، توانمندسازی شرافتمندانه را در دستور کار قرار داده است. در این مسیر، استان سیستان و بلوچستان یکی از پیشروترین مناطق کشور است.

    همچنین طبق اعلام مسئولان طرح توسعه صنعت فرش‌بافی منطقه، هم‌اکنون ۲۷۵ دار قالی فعال در قالب طرح فرش‌های شش‌متری راه‌اندازی شده است و ۳ هزار خانوار از مزایای آن بهره‌مند هستند.

    منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان، در این بازدید، هنر فرشبافی را یکی از ریشه‌دارترین و قابل‌ اتکاترین صنایع سنتی منطقه خواند و گفت: این هنر دیرینه امروز می‌تواند به یک صنعت زنده و درآمدزا تبدیل شود.

    وی گفت: احیای فرش بافی علاوه بر حفظ میراث فرهنگی، بازسازی اقتصاد خانواده‌ها و ماندگاری جمعیت در روستاها را رقم خواهد زد.

    بیجار اظهار کرد: مجموعه‌ای از پروژه‌های اولویت‌دار شهر زابل در حوزه زیرساخت، خدمات شهری و مدیریت منابع، با رویکردی اجرایی، میدانی و مشارکتی مورد بررسی و توافق قرار گرفته تا با تمرکز بر اثرگذاری ملموس در زندگی مردم، در دستور کار اجرا قرار گیرند.

    وی با اشاره به ظرفیت‌های تمدنی و موقعیت راهبردی زابل، تأکید کرد: این شهر نیازمند تحولی هدفمند و هماهنگ در مدیریت شهری است.

    استاندار سیستان و بلوچستان گفت: زابل در مسیر یک بازتعریف جدی قرار دارد. آنچه امروز نیاز داریم، نه صرفاً تخصیص اعتبار، بلکه هم‌افزایی ظرفیت‌ها، هم‌سویی نهادی و اعتمادسازی در سطوح مختلف حاکمیتی و اجتماعی است.

    انتهای خبر /

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *