استاندار سیستان و بلوچستان مطرح کرد:سیستانوبلوچستان کارگاه فعال عمرانی در مسیر پیشرفت
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح هامون به نقل از پایگاه خبری تحلیلی«عصرهامون» به نقل از اوشیدا؛ منصور بیجار در آئین رونمایی از ۲ هزار و ۸۸ نیروگاه خورشیدی ویژه مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) در فرمانداری زابل با اشاره به ظرفیتهای عظیم استان و دشواریهای ناشی از خشکسالی و فقر تاریخی بیان کرد: با مشارکت مردم و عزم دولت، مسیر تحول و توانمندسازی سیستان باقدرت دنبال خواهد شد و تدوین برنامه جامع پیشرفت و توسعه استان با محوریت سازمان برنامهوبودجه کشور مراحل نهایی خود را طی میکند و بهزودی در هیئت دولت مطرح خواهد شد.
وی با اشاره به حضور رئیس کمیته امداد کشور در استان گفت: سیستان و بلوچستان یکی از بزرگترین استانهای کشور است که ظرفیتهای بسیار ارزشمندی دارد؛ متأسفانه مردم این منطقه تنها یکسوم متوسط کشوری قدرت خرید دارند که بخش عمدهای از آن ناشی از کمتوجهیهای گذشته به زیرساختها و سرمایهگذاریهاست.
مردم سیستان؛ همراه دولت در مسیر تحول استاناستاندار تأکید کرد: خشکسالیهای پیاپی و کاهش ۷۵ درصدی بارندگی در سال جاری زندگی ۹۵ درصد مردم منطقه سیستان را که وابسته به رودخانه هیرمند هستند، تحتتأثیر قرار داده است؛ با این باوجود این شرایط سخت، مردم استان توانمند هستند با تمام توان در کنار دولت و نظام ایستادهاند.
بیجار تصریح کرد: برنامه جامع توسعه استان با محوریت سازمان برنامهوبودجه مراحل نهایی خود را طی میکند و طی هفته آینده نهایی خواهد شد و این برنامه متأثر از بیانات رهبر معظم انقلاب در سفر سال ۱۳۸۱ و تأکیدات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با مردم استان است که در این برنامه، اولویت با محورهای اقتصادی، اجتماعی و مسائل بحرانی استان توجه شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه زیرساختی تأکید کرد: سیستان و بلوچستان کارگاه عمرانی فعالی در حوزه بزرگراهی است که از جمله اتصال بزرگراه زابل به زاهدان به اتمام رسید و راهآهن زاهدان به چابهار و بیش از ۱۴ پروژه در حوزه آبرسانی طرحهای آبرسانی، سدسازی، آموزش عالی، در مرکز و جنوب استان بهعنوان مهمترین اولویتهای طرحها در استان است.
بیجار اظهار کرد: در حوزه آموزش، طرح عدالت آموزشی با الگوبرداری از تجربههای موفق استانی در حال اجرا بوده و در حوزه علومانسانی نیز طرحهای مهمی در دست اقدام است که با هماهنگی شورایعالی انقلابفرهنگی پیگیری میشود.
وی از اجرای بزرگترین طرح آبرسانی روستایی و سدسازی در جنوب و شمال استان و فعالشدن بیش از ۲۹۰ کیلومتر مسیر راهآهن در همین دولت خبر داد.
بیجار با بیان اینکه در سال جاری شاهد رکوردشکنی در توسعه زیرساختها خواهیم بود، افزود: همه دستگاههای اجرایی موظف به همکاری کامل در این زمینه هستند و گزارش تفصیلی اقدامات نیز ارائه خواهد شد.
ساماندهی مبادلات مرزی؛ حمایت از معیشت مرزنشینان
استاندار همچنین به موضوع سامانه سوخت و مقابله با قاچاق اشاره کرد و گفت: ساماندهی و قاچاق سوخت که تهدیدی بود برای استان و کارهای خوبی صورت گرفت منابعی برای استان تعریف شده که بخشی برای زیرساختها و بخشی دیگر برای امورات اقتصادی برای کمک به مردم و بخش کولبری و تهاتر کالا از هفته آینده در سیستان و بلوچستان آغاز و از هفته آینده، طرح ساماندهی مبادلات مرزی با رویکرد کمک به معیشت مرزنشینان آغاز میشود.
بیجار با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از ظرفیتهای بزرگ انرژیهای تجدیدپذیر همچنین صنعت و معدن برخوردار است، خاطرنشان کرد: ما مصمم هستیم با کمک همین مردم، مسیر توسعه را ادامه دهیم؛ ظرفیت تولید ۳۰ درصد نیروگاههای خورشیدی کشور در منطقه سیستان متمرکز است.
وی با تأکید بر مشارکت مردم و استفاده از ظرفیتهای بومی در بخشهایی چون کشاورزی، صنایعدستی، گردشگری و تجارت مرزی اظهار کرد: مردم این استان بسیار نجیب، صبور و همراه هستند و ما شرمنده آنها هستیم که آنگونه که باید، نتوانستیم در سالهای گذشته پاسخگوی نیازهایشان باشیم که بخشی برمیگردد به عدم توجه در سالهای گذشته و عدم نتیجه رساندن وعدههای بوده است.
انرژیهای تجدیدپذیر؛ سیستان در مسیر توسعه پایدار
بیجار از مسئولان کمیته امداد خواست در قالب تفاهمنامهای جامع با استانداری، تمامی ظرفیتهای حمایتی، فنی و اعتباری را برای توانمندسازی مردم استان بهویژه در منطقه سیستان به کار گیرند.
وی ضمن دعوت از رئیس کمیته امداد کشور گفت: هر آنچه که بتواند به معیشت و توانمندسازی مردم کمک کند، در دستور کار ما قرار دارد؛ مردم این سرزمین شایسته بهترینها هستند.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید