امام جمعه موقت هامون مطرح کرد:سیره امام باقر (ع) الگویی برای امروز
به گزارش خبری تحلیلی صبح هامون محمد کیخا در گفتگو با خبرنگار هامون نیوز بیان کرد: امام باقر (ع) پنجمین امام شیعیان و فرزند امام سجاد (ع) و حضرت فاطمه بنت الحسن (ع) در سال ۵۷ هجری قمری در مدینه متولد شدند. ایشان از سویی به امام حسین (ع) و از سوی دیگر به امام حسن (ع) نسب دارند و نخستین امامی هستند که از نسل دو امام معصوم پدید آمدند.
کیخا افزود: دوران امامت امام محمدباقر (ع) از سال ۹۵ تا ۱۱۴ هجری قمری ادامه داشت و با یکی از بحرانیترین و البته حساسترین دورههای تاریخ اسلام یعنی ضعف و زوال تدریجی حکومت بنیامیه همزمان شد. این دوره فرصتی برای بازسازی هویت شیعه بود و امام باقر (ع) توانستند باتربیت صدها شاگرد و انتشار معارف عمیق اسلامی پایهگذار نهضت علمی تشیع شوند.
امامجمعه موقت هامون ادامه داد: امام محمدباقر (ع) با تدریس مناظره تربیت علمی و بیان دقیق اصولدین نهتنها با جهل و انحراف مبارزه کردند؛ بلکه راهی را گشودند که بعدها امام صادق (ع) در اوج آن مکتب فقه جعفری را به جامعه عرضه کرد. تربیت شاگردانی مانند زراره، محمد بن مسلم و هشام بن سالم از جمله دستاوردهای بزرگ ایشان است.
وی ادامه داد: امام محمدباقر در کنار فعالیتهای علمی الگوی کاملی در سادهزیستی، خدمت به مردم، احترام به حقوق دیگران و مقابله با ظلم بودند. آنگونه که در روایات آمده است امام باقر (ع) در کنار دانش ژرف برخوردی متواضعانه با مردم داشتند و بهویژه نسبت به فقرا بسیار دلسوز بودند.
وی تأکید کرد: جامعه امروز بیش از همیشه نیازمند بازگشت به سیره امامان معصوم است. علمگرایی همراه باتقوا، مقاومت در برابر ظلم، ترویج عدالت و توجه به کرامت انسانها از پیامهای مهم زندگی امام باقر (ع) است. شناخت این سیره باید در مدارس دانشگاهها و حتی فضای مجازی تقویت شود.
امامجمعه موقت در ادامه خاطرنشان کرد: سرانجام امام محمدباقر (ع) در سال ۱۱۴ هجری قمری به دستور هشام بن عبدالملک خلیفه اموی مسموم شدند و در سن ۵۷ سالگی به شهادت رسیدند. پیکر مطهر ایشان در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد. قبر ایشان امروز نیز جزو مزارات مهم شیعیان جهان است هرچند به دلیل تخریب بقیع نشانی از آن بنا باقی نمانده است.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید