مدیر گسترش شبکه علوم پزشکی شهرستان هامون مطرح کرد:ترک دخانیات تضمین سلامت فرد و جامعه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح هامون مجید کریمی مدیر گسترش شبکه علوم پزشکی شهرستان هامون در گفتگو با خبرنگار هامون نیوز گفت: روز جهانی بدون دخانیات فقط یک مناسبت نیست یک یادآوری است یادآوری برای اینکه ما حق داریم بدون دود نفس بکشیم. این روز فرصتی برای آگاهی تصمیمگیری شروع جدید شروعی بدون سیگار، قلیان یا هر نوع دخانیات دیگر است.
کریمی بیان کرد: به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات سال ۱۴۰۴ شعار منتخب سازمان جهانی بهداشت افشای ترفندهای صنایع دخانی برای نسلی عاری از دخانیات است. هدف از انتخاب این شعار اجرای پویش جهانی آشکارکردن استراتژیهای صنایع دخانی و نیکوتین در جذاب جلوهدادن محصولات مضر خود، بهویژه برای کودکان و جوانان است.
وی تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت با افشای این تاکتیکها به دنبال افزایش آگاهی و حمایتطلبی برای وضع و اجرای سیاستهای مؤثر در جلوگیری از ایجاد جذابیت محصولات دخانی و نیکوتین و حفاظت از سلامت عمومی است.
کریمی خاطرنشان کرد: سازمان جهانی بهداشت این روز را برای جلبتوجه مردم جهان به خطرات ناشی از مصرف دخانیات نامگذاری کرده است که هدف اصلی آن کاهش مصرف دخانیات و حمایت از سیاستهایی است که بهسلامت جامعه کمک میکنند. این روز برای همه است حتی کسانی که میخواهند به عزیزانشان در ترک کمک کنند.
وی افزود: مصرف دخانیات یکی از عوامل اصلی بیماریهای قلبی، ریوی، سرطان و مرگ زودرس در دنیا است و ترک سیگار میتواند در ۲۴ ساعت بدون دود عملکرد بدن را به شکل محسوسی بهبود بخشد.
مدیر گسترش شبکه بهداشت شهرستان هامون بیان کرد: سیگار رایجترین ماده مصرفی اعتیادآور جهان است. در سال ۱۹۸۷ سازمان جهانی بهداشت با تعیین یک روز بهعنوان روز جهانی بدون دخانیات توجه همگان را به مضرات و خطرات استفاده از دخانیات جلب نمود و به بررسی راهکارهای پیشگیری از مرگومیر ناشی از آن پرداخت.
وی افزود: روز جهانی بدون دخانیات هر سال در ۳۱ می مصادف با ۱۰ خرداد برگزار میشود روزی که همهٔ سازمانها و نهادها برای مبارزه با دخانیات برنامههای ویژهای تدارک میبینند. در ایران نیز همگام با دیگر کشورهای جهان، روز جهانی بدون دخانیات و هفته ملی بدون دخانیات برگزار میشود.
مدیر گسترش شبکه بهداشت بیان کرد: هدف سازمان جهانی بهداشت افزایش آگاهی عمومی و اطلاعرسانی درباره چرخه دخانیات و تأثیر آن بر محیطزیست است. تولیدکنندگان متوجه تأثیر مخرب تنباکو بر محیطزیست شدهاند در نتیجه برای بازاریابی بیشتر محصولات خود را بهعنوان دوستدار محیطزیست نمایش میدهند و توجه عمومی را از اقدامات مخرب خود برای محیطزیست دور میکنند.
کریمی در پایان افزود: امروزه کسانی که بهخوبی از زیانهای دخانیات آگاهاند، به مصرف آن میپردازند و علاوه بر خودشان اطرافیان خود را نیز در معرض بیماریهای مهلک قرار میدهند. بیایید از امروز بیشتر به فکر سلامت خود و محیط زندگیمان باشیم.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید