ازدواج حضرت علی و فاطمه برترین ازدواج تاریخ استالگوی ازدواج آسان در سیره حضرت زهرا (س)
به گزارش پایگاه خبری صبح هامون حجتالاسلاموالمسلمین مهدی اربابی در گفتگو با خبرنگار هامون نیوز بیان کرد: ازدواج حضرت زهرا (س) و امام علی (ع) نکات بسیار مهمی دارد که میتوان در زندگی فردی و اجتماعی امروز از آنها بهره برد. در سیره اهلبیت (ع) توصیههای زیادی برای آسانگیری در ازدواج وجود دارد. خانوادهها نباید با قراردادن شروط دشوار راه جوانان را برای ازدواج سخت کنند. طبق روایات مهمترین معیار برای انتخاب همسر اخلاق نیک و دینداری است.
وی با اشاره به مهریه حضرت زهرا (س) خاطرنشان کرد: مهریه دختر پیامبر اکرم (ص) ۳۳ مثقال و ۳ سوت طلا بود که امروزه حدود ۲۱ سکه بهارآزادی محاسبه میشود این مهریه نسبتاً ساده نشانهای از بیپیرایگی و سادگی در امر ازدواج است که امروزه هم میتواند الگوی خوبی باشد.
اهمیت رضایت دختر در ازدواج
وی افزود: پیامبر اسلام (ص) که به فضائل امیرالمؤمنین (ع) آشنا بود هنگام خواستگاری حضرت زهرا (س) ابتدا نظر خود حضرت زهرا را پرسید و تنها پس از دیدن رضایت قلبی ایشان به ازدواج موافقت کرد این نشاندهنده اهمیت احترام به نظر و رضایت دختر در ازدواج است.
ابراز محبت از مهمترین ویژه زناشویی است
کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای مهم زندگی زناشویی ابراز محبت صادقانه و آشکار مرد به همسر است. مردی که محبت خود را در فضای خانه نشان دهد باعث میشود زن دیگر به محبتهای بیرونی توجه نکند. همچنین مرد باید در خانه دارای جایگاه و اقتدار باشد و زن نباید این جایگاه را در حضور فرزندان یا دیگران خدشهدار کند حفظ حرمت و شخصیت مرد در خانواده به استحکام بنیان خانواده کمک میکند.
زندگی آرام از ارکان زندگی موفق است
اربابی ادامه داد: یکی از ارکان اصلی زندگی موفق و آرام گذشت است زن و شوهر اگر خواهان زندگی شیرین و پایدار هستند باید روحیه گذشت را در خود تقویت کنند زندگی که با کینه، لجبازی و سختگیری همراه باشد مسیر خوشبختی را سد میکند.
وی درباره تقسیم مسئولیتها در خانواده افزود: در زندگی حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) تقسیم کار به بهترین شکل انجام میشد مرد مسئول کارهای بیرون و زن با رضایت و آرامش کارهای داخل خانه را به عهده داشت. این تقسیم کار نهتنها بار مسئولیتها را کم میکرد؛ بلکه نظم و احترام متقابل را به خانواده هدیه میداد.
امام جمعه افزود: زن و شوهر باید قدردان تلاشها و زحمات یکدیگر باشند. تشکرکردن حتی با یک جمله کوتاه باعث تقویت محبت و استحکام روابط میشود و فضای خانه را سرشار از آرامش و محبت میکند.
اربابی در پایان تأکید کرد: زن و شوهر باید به بلوغ فکری برسند و بدانند که حل مشکلات زندگی مشترک فقط بر عهده خود آنهاست و هیچکس حق دخالت در مسائل خصوصیشان را ندارد. هرچند احترام به بزرگترها و اطرافیان واجب است، اما این به معنای اجازه دخالت در تصمیمگیریهای زندگی نیست.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید