×

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زابل خبر داد:
سرطان روده بزرگ سومین نوع شایع درجهان

  • کد نوشته: 1271
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
  • ۰
  • معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: گفت: سرطان کولون یکی از شایع‌ترین اشکال نئوپلازی در سطح جهان است و به‌عنوان سومین نوع شایع سرطان در سراسر جهان رتبه‌بندی می‌شود و درصد قابل‌توجهی از همه تشخیص‌های سرطان را به خود اختصاص می‌دهد.
    سرطان روده بزرگ سومین نوع شایع درجهان

    به گزارش پایگاه خبری صبح هامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا  خدیجه حمیدیان در گفتگو با خبرنگار بیان اینکه سرطان به‌عنوان یکی از وحشتناک‌ترین بیماری‌های شناخته شده و مسئول مرگ‌ومیر بیش از ده میلیون نفر در سال است، بیان کرد: سرطان کولون یکی از شایع‌ترین اشکال نئوپلازی در سطح جهان است و به‌عنوان سومین نوع شایع سرطان در سراسر جهان رتبه‌بندی می‌شود و درصد قابل‌توجهی از همه تشخیص‌های سرطان را به خود اختصاص می‌دهد.

    عضو هیئت‌علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: دراین‌خصوص، نانوذرات توجه زیادی را از سوی محققان در حوزه نانو پزشکی به خود جلب کرده است. اثربخشی درمانی نانوذرات تحت‌تأثیر عوامل متعددی از جمله اندازه ذرات، مدت‌زمان کشت سلولی، غلظت فلز در سلول‌های هدف و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آن‌ها است. نانوذرات دوفلزی و چندفلزی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی متمایزی را نشان می‌دهند که مزایای هم‌افزایی و عملکرد بهبودیافته را ارائه می‌کنند.

    معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: در حوزه درمان سرطان، فناوری نانو تلاش کرده است مسیرهای درمانی مؤثری برای درمان سرطان ارائه دهد. در این راستا، تیم تحقیقاتی ما مطالعه‌ای در خصوص سنتز سبز نانوذرات دوفلزی اکسید روی – اکسید سریم بر روی سلول‌های سرطانی روده بزرگ (HT-۲۹) انجام داده‌اند.

    این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی زابل، در ادامه افزود: این نانوذرات دوفلزی با استفاده از عصاره گیاهی سالوادورا پرسیکا به‌عنوان یک روش ارزان، ساده و سریع، تهیه شدند. نانوذرات اکسید روی و اکسید سریم به‌تنهایی دارای اثرات سای توکسیک بر روی سلول‌های سرطانی هستند، بنابراین ما انتظار داریم که ترکیب این دو ماده باعث بهبود اثرات سای توکسیک آن‌ها گردد.
    حمیدیان تصریح کرد: طبق نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه، نانوذرات سنتز شده اثر سمیت سلولی خوبی در مقابل سلول‌های HT-۲۹ از خود نشان داده است، به‌طوری‌که مقدار IC۵۰ برای این نانوذرات ۷۳/۲۰ میکروگرم بر میلی‌لیتر به‌دست‌آمده است، همچنین آزمون همولیز این نانوذرات، حاکی از سازگاری زیستی نانوذرات دوفلزی سنتز شده در خون انسان است که نتایج این مطالعه نیز در مجله Brazilian Journal of Physics شماره ۵۵ سال ۲۰۲۵ منتشر شده است.

    انتهای خبر/

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *